Actueel

Het laatste nieuws van Balance

Wat voor type aanbesteder bent u?

'Zijn aannemers nog steeds sluwe vossen die hun streken maar niet verliezen?'

Aanbesteders zien in aannemers nog vaak sluwe vossen die hun haren wel verliezen, maar niet hun streken. Maar is dit terecht? Eelco Nap, business consultant Inkoop- en Contractmanagement, vindt van niet. Hij is van mening dat je als aanbesteder zelf in de hand hebt wat voor samenwerking je aangaat met de markt.Als je er als angsthaas in gaat zitten, tja.. dan krijg je een vos als aannemer. Lees meer vergelijkingen met het dierenrijk die de relatie tussen aanbesteders en aannemers typeren in zijn column: ‘Zo de aanbesteder is, zo vertrouwt hij zijn aannemers’.

Met welk dier uit het dierenrijk associeert u zich? Laat het ons weten op Twitter via @Balance1995.

Meer weten? 
Lees het gehele artikel op onze website of vraag Eelco Nap om een toelichting.


18 maart: Nationale Conferentie Beheer en Onderhoud

'Op de hoogte van de laatste ontwikkelingen door best practices, debatten en lezingen'

Op woensdag 18 maart vindt de Nationale Conferentie Beheer en Onderhoud plaats, in het NBC te Nieuwegein. Ook dit jaar is Balance als sponsor weer aanwezig. Laat je bijpraten over hoe je optimaal rendement kunt behalen door risicogestuurd beheren via Assetmanagement. Ga naar huis met de laatste ins en outs omtrent de financiering van infrastructurele projecten. Of krijg antwoord op de vraag: ‘Wat als een samenwerking niet werkt binnen een prestatiecontract?’. Naast de vele best practices, debatten en lezingen door onder meer ProRail, Rijkswaterstaat en de provincies is er volop gelegenheid tot netwerken. Zien we jou ook a.s. woensdag in Nieuwegein?

Meer weten? 
Bekijk het volledige programma van het congres of vraag Ed van der Heijde om meer informatie.


Kennisbijeenkomst Integraal Projectmanagement voor waterschappen

'Alle ins en outs rondom Integraal Projectmanagement'

De dijken versterken, het verbeteren van de waterkwaliteit, het toetsen van de veiligheidsnormen van onze waterkeringen... Het is slechts een kleine greep uit de vele complexe projecten waar Waterschappen en Rijkswaterstaat verantwoordelijk voor zijn. Om deze projecten te beheersen wordt op grote schaal Integraal Projectmanagement (IPM) toegepast. Deze aanpak blijkt de oplossing voor veel organisaties om complexe projecten efficiënt in te richten en uit te voeren.

Om kennis en ervaringen in de toepassing van IPM te delen komen op 15 april a.s. experts van Rijkswaterstaat, diverse Waterschappen en Balance bijeen. Tijdens deze kennisbijeenkomst delen we de best practices rondom de implementatie van IPM bij waterschappen. Zo gaat u naar huis met alle ins en outs over Integraal Projectmanagement en Integrale Projectbeheersing.

Aanmelden? 
Kijk op de webpagina voor het volledige programma of vraag Edgar Peijnenborgh om meer informatie.


Kwalitatieve aspecten bij projecten vaak onderbelicht

'Veiligheid werd technisch bekeken, zonder rekening te houden met de effecten op de bevolking'

Organisaties doen bij grote investeringen vaak vooral onderzoek naar technische en financieel-economische effecten van een investering. Kwalitatieve effecten blijven hierin een ondergeschoven kindje. Het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid dat op 18 februari jl. werd gepresenteerd, laat zien hoe dit probleem tot uiting komt bij de gaswinning in Groningen. Zo blijkt dat er geen rekening werd gehouden met de effecten daarvan op de veiligheid van de bevolking. Dit blijkt uit een column van Els Beukers, consultant Dialoogmanagement bij Balance en gepromoveerd op kwalitatieve analyse van projecten, gepubliceerd door Binnenlands Bestuur.

Meer weten? 
Lees de volledige publicatie ‘Doe die technische oogkleppen af’ op de site van Binnenlands Bestuur of vraag Els Beukers voor meer informatie.


DEEL DEZE PAGINA