Actueel

Het laatste nieuws van Balance

Kennisbijeenkomst IPM druk bezocht

“IPM voor complexe projecten en hogere efficiëntie”

Op 15 februari vond een drukbezochte kennisbijeenkomst plaats over Integraal Projectmanagement (IPM) in Den Bosch. Deze was georganiseerd door Balance in samenwerking met het PPS-netwerk, Waterschap Brabantse Delta, Waterschap AA en Maas en Rijkwaterstaat. Ruim 40 vertegenwoordigers van met name gemeenten, provincies en waterschappen deelden hun ervaringen met het toepassen van IPM in hun projecten.

Het werd deze dag duidelijk dat het IPM-model binnen de Infrawereld door veel bedrijven wordt gehanteerd maar bij elk bedrijf op een andere manier. Daarom gingen de discussies niet over het wel of niet toepassen van IPM, maar hoe het toegepast kan worden. Rob Jongkind, Business Consultant bij Balance en één van de grondleggers van dit model gaf een toelichting op de ‘basics’ van het IPM-model. Het resulteerde al snel in het delen van praktijkervaringen. Zo werd er door andere aanwezigen verteld dat werkzaamheden gebundeld aanbesteden goed werkt om de uniformiteit en efficiëntie te verhogen. Tevens werd er aandacht besteed aan het werken in de keten, de ‘zachte’ kanten van IPM en ’IPM-light’ – een vorm waarin niet alle vijf de IPM-rollen worden vervuld.

Wil je meer informatie over deze bijeenkomst of over integraal projectmanagement neem dan contact op met Rob Jongkind.


Let's heat it up

“Iedereen is het erover eens: aardgas is passé!”

Het lijkt zo logisch: de innovatieve en snel groeiende markt voor duurzame energie zou een broedplaats voor jong talent moeten zijn. Projectconsultants Aimee Felix en Sven Ringelberg waren aanwezig op het Warmtecongres 2016 en schreven voor Cobouw een column over hun ervaringen en bevindingen.

Want ondanks dat er een hip programma was samengesteld met power pitches en speed dates ontbrak de jonge garde. Benieuwd naar hun oproep aan de warmtesector? Lees hier de column.

 


Publicatie: Complexiteit van circulaire projecten

“Circulair ondernemen moet onderdeel van de bedrijfsvoering zijn.”

“Circulaire projecten zijn vaak uiterst complex”, stelt consultant Koen Raats in zijn column die hij recent schreef voor Cobouw. Ondanks dat circulaire projecten voldoende aandacht krijgen komen de projecten maar langzaam van de grond.

Benieuwd hoe u dan toch succesvol een circulair project kunt implementeren en daarmee de frustraties van burgers en professionals beperkt? Lees de column om de oorzaken en oplossingen te achterhalen.


Balance & energie: we kunnen er niet meer om heen. Het is nu van alledag en van iedereen. De energietransitie is een weg van veranderingen, keuzes maken en samenwerken tussen zowel burgers, bedrijven als overheid. Dit vraagt om een regierol, om creativiteit en daadkracht. En daar komen de consultants van Balance in beeld. Programma- en projectmanagement met een stevige inhoudelijke basis. 


DEEL DEZE PAGINA