Actueel

Het laatste nieuws van Balance

De Gooise vervuiler betaalt alsnog

‘Als het onderweg is naar ons drinkwater, moeten we weten dat het eraan komt'

In het diepe grondwater in het Gooi komt relatief veel verontreiniging voor. Dit is vaak veroorzaakt in de jaren dat er nog niet zo streng werd gelet op weglekkende stoffen in de werkplaatsen van bijvoorbeeld stomerijen of metaalverwerkingsbedrijven. Zeven gemeenten hebben nu een gebiedsplan opgesteld om de vervuiling aan te pakken. De vervuilers krijgen de keuze: of hun sores afkopen, of zelf saneren. Hans Middendorp, business consultant Ruimtelijke Ontwikkeling en Water is geïnterviewd over deze nieuwe aanpak. Lees zijn reactie in het artikel van Binnenlands Bestuur: ‘Gooise bedrijven kunnen vervuiling grondwater afkopen’.  

Meer weten?
Mail hansmiddendorp@balance.nl voor meer informatie.


Consortium presenteert nieuwe online tool voor integrale kustprojecten

“Kustprojecten gemakkelijk integraal inrichten met de ICZM Assistant”

Om onze kusten duurzaam te ontwikkelen dienen we rekening te houden met onder andere de natuur, economie, veiligheid en onze omgeving. Het inzetten van een geïntegreerde benadering in kustprojecten is daarom belangrijk. In opdracht van de provincie Noord-Holland heeft het consortium bestaande uit Grontmij, Podium en Balance een nieuwe online tool opgeleverd. De Integrated Coastal Zone Management (ICZM) Assistant helpt kustprofessionals om hun projecten integraal in te richten. 

Meer informatie?
De ICZM Assistant maakt deel uit van het project SUSCOD: Sustainable Coastal Development. Bekijk www.ICZMassistant.eu voor meer informatie over de nieuwe tool. Of neem contact op met projectleider Marc Beets via marcbeets@balance.nl.

 


Zo belangrijk zijn interne audits

Het afluisterschandaal

De onthullingen omtrent de spionage van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA zijn spectaculair te noemen, vindt Michael Schoevaart, directeur kennismanagement en practice leader GRC bij Balance. In 2008 gaf president Obama de NSA nieuwe bevoegdheden op voorwaarde dat er regelmatig audits zouden plaatsvinden. Volgens het door Wikileaks gedeelde interne auditdocument uit 2012 heeft de NSA de privacy regels en juridische bevoegdheden duizenden keren overschreden. Waarom hebben we dan nu weer een afluisterschandaal aan de hand? Het antwoord op deze vraag is gepubliceerd op de opiniepagina van Accountant.nl: ‘Afluisterschandaal: waar was de interne auditor?

Meer weten?
Mail Michael Schoevaart,
directeur kennismanagement en practice leader GRC via MichaelSchoevaart@balance.nl voor meer informatie.Of bel 06- 52474388 voor een telefonische kennismaking.


Goed alternatief voor ontpoldering Hedwigepolder

De nieuwe inpolderingslocatie

Al ruim tweeduizend bezwaarschriften zijn er ingediend over de Hedwigepolder in Zeeuws-Vlaanderen. De overheid wil de Hedwigepolder ontpolderen maar daar is Nederland het klaarblijkelijk niet mee eens. Onlangs is namelijk naar buiten gekomen dat door het ontpolderen vijf à tien centimeter slib zal ontstaan in plaats van één centimeter. Business consultant Hans Middendorp doet daarom in zijn artikel gepubliceerd op Waterforum.nl een alternatief voorstel. Lees hier: “Doorsteek Goeree goed alternatief voor ontpoldering Hedwigepolder”. Of neem contact op met Hans Middendorp via hansmiddendorp@balance.nl voor meer informatie.


Balance genomineerd voor de FD Gazellen Awards 2013

 

Met plezier mogen we bekend maken dat Balance genomineerd is voor de FD Gazellen Award 2013. Daarmee behoort ons bedrijf tot de snelst groeiende bedrijven in Nederland.

Binnen de neergaande advies- en interim markt is dit een opvallende prestatie. Algemeen directeur Arjen Schutte van Balance is blij met deze mijlpaal: "Het is een erkenning voor de grote inzet van onze medewerkers. In de afgelopen vier jaar hebben we doelbewust keuzes gemaakt in de ontwikkeling van onze portfolio. Daardoor zijn we specialist geworden in Bedrijfsvoering en Projectmanagement. Naast onze interim dienstverlening nemen we steeds vaker de verantwoordelijkheid voor het eindresultaat van een project.”

Het Financieele Dagblad doet voor het tiende jaar onderzoek naar de snelst groeiende ondernemingen in Nederland. Het belangrijkste criterium voor de FD Gazellen is een omzetgroei van minimaal twintig procent over de afgelopen twee jaar.

Op donderdag 28 november worden de winnaars uit de regio Noord-Holland bekend gemaakt op het hoofdkantoor van KPMG in Amstelveen. Op dinsdag 10 december 2013 vindt de FD Gazellen Finale plaats in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Communicatie via telefoonnummer: 020-676 3993 of per e-mail via: lottedevries@balance.nl.

 


DEEL DEZE PAGINA