Actueel

Het laatste nieuws van Balance

Bewust bezig met het milieu

'Ons nieuwe kantoorpand in Amsterdam heeft energielabel A'

Balance heeft vanaf 2010 diverse maatregelen doorgevoerd om onze impact op het milieu te verminderen. Dit heeft resultaat opgeleverd. We hebben bijvoorbeeld onze CO2-uitstoot teruggedrongen door een leasewagenpark dat nu voor 92% uit A en B label auto’s bestaat. We nemen het belang van het milieu eigenlijk altijd mee bij het selecteren van onze leveranciers. Zo maken we bij events gebruik van duurzame ‘green key’ locaties.

Met ons kantoor in Amsterdam verhuizen we in december naar een duurzaam (A-label) pand. Dit kantoor ligt slechts op 10 minuten lopen vanaf het centraal station. Ook dit helpt mee aan het verwezenlijken van onze milieudoelstellingen.

Voor de komende jaren staan er nog meer doelen op de milieuagenda. De eerste stap is het digitaliseren van Financiële- en HR processen.

 


Kantoor Amsterdam verhuist!

'meer ruimte en minder milieubelasting'

Het kantoor van Balance in Amsterdam gaat verhuizen. Per 1 januari 2015 zijn wij te vinden op de achtste etage van UP Office Building aan de Piet Heinkade 55 in Amsterdam.

Reden voor de verhuizing is dat wij blijven groeien en straks meer werkplekken hebben en meer ruimte voor het werken in projectteams. En, ook niet onbelangrijk: het nieuwe kantoor ligt op 10 minuten lopen vanaf het Centraal Station en sluit, met energie label A, veel beter aan bij onze duurzaamheidsdoelstellingen.

 


Kennisbijeenkomst: de kansen van SROI bij aanbestedingen

'SROI: van een plicht naar gouden kans'

Bij een aanbestedingsprocedure dienen aannemers en ingenieursbureaus steeds vaker rekening te houden met Social Return on Investment (SROI). Door de wettelijk gestelde kaders wordt SROI ervaren als een verplichting. Toch zijn er ook vele kansen voor aannemers en ingenieursbureaus om zich – juist in het aanbestedingstraject – met een goed SROI beleid te onderscheiden. Om inzicht te geven in deze kansen, organiseren Severijn Hulshof Advocaten en Balance op 9 oktober a.s. een kennisbijeenkomst SROI. 

Hoe kan ik invulling geven aan SROI bij aanbestedingen? En: met welke juridische kaders moet ik rekening houden? Aan de hand van praktijkvoorbeelden geven ondernemers, advocaten en aanbestedingsspecialisten antwoord op onder meer deze vragen. De sprekers zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun verregaande expertise omtrent dit onderwerp.

Nieuwsgierig naar wat SROI voor uw organisatie kan betekenen? 
Wij nodigen u van harte uit voor deze kennisbijeenkomst. Deelname is kosteloos. Bekijk de webpagina van de bijeenkomst voor meer informatie en/of om u aan te melden.


Betere zorg met slimme data inzet

'Met slimmere inzet van big data zijn veel voordelen te behalen'

Met slim en toch integer gebruik van big data kunnen bedrijfsprocessen ingrijpend geoptimaliseerd worden. Dit is ook het geval in de zorgsector: geen onbelangrijke kans, in deze spannende tijden van verschraling.

Balance helpt zorginstellingen om met een slimmere inzet van big data de zorg voor patiënten te verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld ziekteontwikkeling beter voorspellen en daardoor behandelingen met de juiste medicatie en voeding toepassen. Maar er is meer: als je grote hoeveelheden gegevens overzichtelijk maakt en met elkaar verbindt, maak je processen efficiënter en krijg je ook antwoord op vragen zoals: “Hoe kunnen we voordeliger inkopen?” of “hoe kunnen we met minder risico’s extramurale zorg verlenen?” Meer weten over de kansen die big data aan bedrijven kan bieden? Neem contact op met business manager Steven Sturm.


DEEL DEZE PAGINA