Actueel

Het laatste nieuws van Balance

Hernieuwd raamcontract met COA

Aanbesteding COA gewonnen 

De raamovereenkomst Managementadviesdiensten op het juridisch vakgebied met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers hebben we geprolongeerd! Na een langdurig aanbestedingstraject van twee fases, is Balance als één van de drie beste partijen geselecteerd. De komende drie jaar (met de optie op een verlenging van één jaar) ondersteunen we COA met diensten en expertise op het gebied van arbeidsrecht, bestuursrecht en civiel recht. Meer weten? Mail tamarvandereijk@balance.nl


1001 lachsalvo’s…

Ik ben een schaap in wolfskleren

1001 lachsalvo’s… daarvoor zorgde Remco Claassen op 1 oktober jl. tijdens de Masterclass ‘Sense of Energy’ in het Utrechtse Geldmuseum. Opdrachtgevers en medewerkers van Balance genoten zichtbaar van de performance van deze managementgoeroe. Van het huilen om een kapotte stroopwafel tijdens zijn burn-out tot het vinden van zijn passie op de bühne...hij deelde zijn zoektocht naar energie tot in details met de zaal. Met driftige gebaren, indrukwekkende anekdotes en hier en daar wat grof taalgebruik à la Hans Teeuwen. In een interview hebben we alles nog eens voor je samengevat. ‘Eigenlijk is het heel simpel. Wanneer je doet wat je goed kan, maar zónder passie, dan brand je op. Energie krijg je door talent en passie te combineren. Dan ben je congruent. Kloppend. Een pulserende batterij', aldus Remco.

Wil je meer weten over het hoe en waarom achter persoonlijk leiderschap en effectiviteit? Bekijk hier het gehele interview met Remco Claassen.


Zo bezuinig je in de afvalwaterketen

Het gezamelijk belang op de eerste plaats

Het moet nu echt concreet gaan worden: de afgesproken bezuinigingen in de afvalwaterketen. Maar deze opgave, waarbij waterschappen, gemeenten en drinkwaterbedrijven intensief moeten samenwerken, is complex te noemen. De huidige verhoudingen tussen deze partijen maken dat voor de hand liggende oplossingen pas op lange termijn te realiseren zijn. Hoe kun je dan toch ook op korte termijn bezuinigen? Consultants Hans Middendorp en Gerard Boks geven het antwoord in het artikel “Zo bezuinig je in de afvalwaterketen”. Het werd onlangs gepubliceerd op de Opiniepagina van de Cobouw krant. Lees het hier


Het speelveld verandert, samenwerking dus ook!

Effectieve samenwerking is nu nog meer van belang

Op het warmtecongres van 7 en 8 november a.s. geven business consultants Wim Voogd en Gerard Boks een workshop getiteld: “Het speelveld verandert, samenwerking dus ook!”. Want in het speelveld van energie in de gebouwde omgeving is ook enorm veel aan het veranderen. De woningbouwmarkt zit op slot, grote gebiedsontwikkelingen vertragen en duurzaamheid is een key issue. Volgens Wim Voogd en Gerard Boks gaat het allemaal over ‘samenwerking’. Dat goed regelen, is het halve werk. Ben je benieuwd naar hun visie? Lees hun nieuwe blog op de pagina van het warmtecongres.


DEEL DEZE PAGINA