Actueel

Het laatste nieuws van Balance

Wat te doen met de bezwaarcommissie?

‘Zet je de commissie alleen in bij complexe en/of ook bij gevoelige zaken? '

Kennisbijeenkomst op donderdag 3 april
Speciaal voor gemeenten organiseert Balance op 3 april a.s. een kennisbijeenkomst over de toekomst van de bezwaarcommissie. Bert Marseille en de hoofden Juridische Zaken van diverse gemeenten delen hun ervaringen rondom de inzet van de bezwaarcommissie.

Nieuwsgierig?
Hier vindt u meer informatie over het programma en de sprekers. Of neem contact op met business manager Tamar van der Eijk om u aan te melden.


EMVI kan nog meer aangescherpt worden

‘Hecht meer waarde aan meerwaarde'

De economisch meest voordelige inschrijving (EMVI) is een algemeen bekend begrip geworden bij overheidsaanbestedingen binnen de infrastructuur en bouw. Bij dergelijke aanbestedingen gaat er naast de ingediende prijs, ook veel aandacht naar de geboden kwaliteit. Hierdoor zijn al veel mooie en innovatie oplossingen ontstaan binnen de bouwwereld. In de praktijk ziet Eelco Nap, business consultant Inkoopstrategie en Tender Support, dat het toepassen van EMVI niet altijd juist gebeurd: “Bij inschrijving worden wel kwaliteitsdocumenten gevraagd, maar deze kunnen nauwelijks tegenwicht bieden aan de inschrijfprijs.” In het opinieartikel ‘EMVI kan nog mooier’, gepubliceerd in de Cobouw lees je zijn oplossing om EMVI nog beter toe te passen.  

 


Kennisbijeenkomst: "Een datalek. Wat nu?"

Nog enkele plaatsen beschikbaar.

2014 wordt een spannend jaar. Het is nu al door sommigen uitgeroepen als het jaar van de privacy. In de loop van 2014 zal de Wet meldplicht datalekken van kracht worden. Daarnaast zullen in 2014 de onderhandelingen over de Europese privacy verordening worden afgerond. Beide wetgeving heeft vergaande implicaties voor bedrijven en instellingen. Alleen al vanwege de hoogte van de boetes, is naleving van de privacywetgeving een boardroom issue geworden.

Kennisbijeenkomst maandag 27 januari

Weet u al wat er in 2014 verandert in de Privacywetgeving? Wat houdt bijvoorbeeld het wetsvoorstel ‘Meldplicht datalekken’ precies in en welke risico’s loopt uw organisatie? In hoeverre is de bestuurder aansprakelijk? Balance & Duthler Associates geven de antwoorden tijdens een “op-weg-naar-huis-bijeenkomst” op 27 januari a.s. U bent van harte welkom!

Heeft u interesse? Neem dan contact op met Marit van Aken via 06 – 5131 8656 of bekijk hier de volledige uitnodiging. 


Tweede plaats Sylvestercross voor Balance

‘Podiumplaats voor Balance'

Op 31 december vond de 34ste Sylvestercross plaats in Soest. Voor de vijfde keer deed Balance mee aan deze hardloopwedstrijd en opnieuw met succes. Ons snelste team eindigde op de tweede plek in de business run competitie!

Over de Sylvestercross
De Sylvestercross is één van de belangrijkste hardloopwedstrijden in Nederland. Sinds 2008 bestaat de mogelijkheid voor bedrijven om deel te nemen aan de Business run. Dit jaar kwamen de hardloopconcurrenten van onder andere Rabobank, Gemeente Utrecht en Growfun BV. De onverharde paden in het bos, afgewisseld met de zandvlaktes van de Soesterduinen geven de Sylvestercross een prachtig decor op oudjaarsdag. Bekijk www.sylvestercross.nl voor meer informatie.

 


DEEL DEZE PAGINA