Actueel

Het laatste nieuws van Balance

Publicatie: Work-life balance = old school

"Balanceren hou je echt geen leven lang vol!"

Vakantietijd! Voor velen zon, zee en zaligheid! Maar met alle vrije tijd dringen zich ook gedachten op. Nadenken over de "Work-life balance" noemt business manager Marit van Aken dit.

In haar blog deelt ze haar visie op de scheiding tussen werk en privé. Kan je werk en privé in deze tijd van smartphones en social media eigenlijk nog wel gescheiden houden? Moeten we op zoek naar een balans of eerder naar een bewuste mix van zaken die op dat punt in je leven van belang zijn?

Lees de column of neem contact op met Marit.


Publicatie: Jus d’orange of smoothie?

"Deze hybride vormen leiden tot onduidelijkheid en onrust"

 

Op zoek naar een lekker, zuiver  glas jus d’orange kreeg consultant Jaap Peelen nul op het rekest. Het wegrestaurant had alleen maar smoothies bestaande uit een mix van meerdere ingrediënten. Deze trend zag Jaap terug tijdens de tender die hij daaropvolgend begeleidde, de uitvraag was een ratjetoe. 

Benieuwd naar Jaap zijn visie op het belang van duidelijke en zuivere uitvragen? Het komt aan bod in zijn column op Cobouw.  Meer weten over Tender Support? Neem contact op met Jaap Peelen


Duurzaamheidsambities waarmaken met assetmanagement

"Van visie tot realisatie blijft een uitdaging"

Waarom krijgen bedrijven hun duurzaamheidsambities vaak niet concreet en komen de gewenste aanpassingen niet van de grond? Van visie tot realisatie blijft een uitdaging. Balance en het PPS netwerk vonden tijdens een eerste studiemiddag met enkele provincies, gemeenten, waterschappen en vastgoedeigenaren verschillende aspecten die het proces van verduurzaming belemmeren. Consultant Dieter de Vroomen (Balance) en projectmanager Elte Palm (PPS netwerk) publiceerden een artikel in Cobouw over de resultaten van deze middag. Ze deelden hierin enkele oplossingen om duurzaamheidsambities te concretiseren en uitstelgedrag in de kiem te smoren. Meer weten? Lees het artikel of mail Dieter de Vroomen


Succesvolle audit leidt tot hercertificering

"Balance behoudt ISO 9001 en ISO 14001 certificering"

Begin juli heeft certificeringsbureau CIIO een uitgebreide audit uitgevoerd binnen Balance en onze zusterorganisatie Hudson. Deze audit is zowel gericht op kwaliteitsmanagement als milieumanagement en kijkt of een organisatie voldoet aan de ISO-norm. Speciaal voor de ISO 9001 ontwikkelde CIIO de Maatstaf: een interpretatie van de ISO 9001:2008 norm voor professionele kennisintensieve organisaties zoals Balance.  De audits verliepen voorspoedig met als resultaat de hercertificering van zowel ISO 9001 (kwaliteitsmanagement) als ISO 14001 (milieumanagement)! We zijn erg trots op het behouden van deze kwaliteitskenmerken. Lees meer over ons kwaliteitsbeleid of ons milieubeleid.

 

30 september: Seminar Assetmanagement en Cultuur

"Het blijft mensenwerk"

Op 30 september a.s. organiseert consultant Dieter de Vroomen in samenwerking met assetmanagementbureau CMS en het NVDO een seminar Assetmanagement & Cultuur bij Oasen in Gouda. Waarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan organisatieculturen? Wat heeft dit te maken met assetmanagement? En hoe zie je dit terug in de praktijk?

Vier sprekers zullen vanuit verschillende invalshoeken ingaan op zowel de theorie als de praktijk rondom dit thema. Het seminar zal om 12:30 uur met een lunch beginnen, waarna Dieter de Vroomen (Balance) en Robert van Grunsven (CMS) vertellen over de connectie tussen organisatieculturen en assetmanagement. In de tweede sessie zullen Zita van Aggelen (Alliander) en Mark Brattinga (Hoogheemraadschap Rijnland) bespreken hoe zij dit terug zien in de dagelijkse praktijk. Vanaf 16:00 uur starten we de borrel, waar we verder kunnen discussiëren over de cultuur in uw organisatie.

Bent u geïnteresseerd in de menselijke factor van assetmanagement? Voor €185,- kunt u aanwezig zijn. Voor meer informatie over het programma of om u in te schrijven, kunt u terecht op de website van het NVDO. Of stel uw vragen aan Dieter de Vroomen We hopen u daar te zien.  


DEEL DEZE PAGINA