Actueel

Het laatste nieuws van Balance

Aan de slag met Metrics om aanbestedingen te winnen

“Scoren op kwaliteit, door inzicht in prestaties”

Om aanbestedingen te winnen, wordt het steeds belangrijker om aan te tonen dat een inschrijver ook expert is. Experts herken je aan het gebruik van dominante informatie, meetgegevens en verifieerbare prestatie informatie (Metrics). Met Metrics toont een expert op eenvoudige en transparante wijze zijn prestaties aan.

Uitdagingen met  Metrics
In de praktijk blijkt dat de beschikbaarheid en het beheer van (de juiste) Metrics de achilleshiel van veel organisaties is. Onderstaande worstelingen met Metrics komen vaak terug in de praktijk:

  • Hoe bepaal ik welke Metrics voor mijn organisatie van belang zijn?
  • Op welke wijze komen Metrics tot stand en hoe geef ik dit vorm in mijn organisatie?
  • Hoe zorg ik voor een adequaat beheer van Metrics in plaats van de huidige wildgroei aan registraties?
  • Hoe zorg ik voor een minder tijdrovend proces voor registratie en gebruik van Metrics?


Nut en Noodzaak van Metrics
Bij EMVI-inschrijvingen behaalt een inschrijver door het gebruik van Metrics concurrentievoordelen, aangezien het onderscheidend vermogen concreet en expliciet wordt gemaakt. Metrics zijn bij Best Value-inschrijvingen zelfs onmisbaar, omdat met Metrics de expertrol en het aantoonbaar kunnen presteren, ook concreet onderbouwd wordt.

Aan de slag met Metrics
MyMetrics.nl en Balance voorzien een training waarin u interactief leert om voor uw organisatie de belangrijkste Metrics in kaart te brengen en te verwerken in de Metrics-software. Na het volgen van deze training bent u in staat om voor uw organisatie te bepalen welke Metrics belangrijk zijn, kunt u deze registreren in de Metrics-software en vervolgens raadplegen voor toekomstig gebruik. De belangrijkste deliverables van de training betreffen:

  • Toelichting op achtergronden, praktijkuitdagingen, do’s en don’ts met betrekking tot Metrics;
  • Demo/gebruikerstraining van Metrics-software;
  • 3 maanden gratis gebruik Metrics-software;
  • Vervolgafspraak inrichting Metrics binnen uw organisatie met A+ gecertificeerd Best Value adviseur;


De training wordt in het najaar van 2017 op drie locaties verzorgd. Kosten van de training (inclusief gratis gebruik software voor 3 maanden & vervolgafspraak met A+ gecertificeerd Best Value adviseur) bedragen € 395,-  p.p.

  • Trainingsmiddag 19/10             Eindhoven (13:30-16:30)
  • Trainingsmiddag 26/10             Veenendaal (13:30-16:30)

 


Herkent u dit en bent u benieuwd naar de verbetermogelijkheden? MyMetrics voorziet in een werkwijze en tooling om Metrics op een efficiënte en effectieve wijze te genereren, registreren en beheren. Met MyMetrics beschikt u over een centrale en uniforme registratie van Metrics. Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Gertjan ter Heurne 06-53637139 / gterheurne@mymetrics.nl

Jaap Peelen 06-52476122 / jaappeelen@balance.nl

 


11 oktober: Inspiratiedag Best Value Europe

“Kom, inspireer en laat je inspireren!”

Op woensdag 11 oktober zal de 3e inspiratiedag van Best Value Europe plaatsvinden. Dit jaar zullen er rondom het thema ’Duurzaam Best Value’ inspirerende sessies, workshops en praktijkcases op het programma staan. Ook dit jaar zullen we vanuit Balance een bijdrage leveren aan het programma en de invulling van deze middag.

Zo zullen we een inhoudelijke sessie verzorgen waarbij we ‘Adaptive Leadership en Best Value’ onder de aandacht brengen, is er de mogelijkheid om kennis te maken met onze start-up RiskChallenger en zullen we onze vernieuwde opleidingen presenteren. 

Voor wie?
Interessant voor professionals in zorg, onderwijs, duurzaamheid, projectmanagers, risicomangers, HR-managers, inkoopmanagers, bidmanagers, salesmanagers, leiders.

Tickets: De ticketprijs is €195,- p.p. exclusief btw, meld u zich aan met 4 personen of meer, dan betaald u slechts €150,- p.p. exclusief btw.
Tijd & locatie: Canon Nederland NV. Brabantlaan 2, 5216 TV 's Hertogenbosch

Klik hier voor het aanmelden of meer informatie.

Meer weten over de bijdrage van Balance tijdens Best Value Europe? Neem dan gerust contact op met Jaap Peelen

 


Kennisbijeenkomst: Inzet van Integraal Projectmanagement voor kleinere (onderhouds)projecten

“ Het werken met IPM vraagt verandering in houding en gedrag.”

Uit de praktijk is gebleken, dat IPM naast de grote aanlegprojecten, ook grote voordelen (in kwaliteit en kosten) oplevert bij de uitvoering van kleinere aanleg en onderhoudsprojecten. Belangrijke voorwaarde is wel om de projectopgave goed te organiseren bijvoorbeeld door meerdere kleinere soortgelijke projecten samen te brengen in clusters en programma’s.

De vraag is, wat is nu de beste manier van bundelen? En kun je in de programmering van (lopende) (onderhouds)projecten rekening houden met clustering en een efficiënte uitvoering daarvan? Hoe gaat dit precies in zijn werk?

Het werken met IPM vraagt verandering in houding en gedrag. Welke vaardigheden en rollen vraagt het van mensen in het IPM-team? En hoe ontwikkel je dergelijke vaardigheden en vul je de rol zo goed mogelijk in?

N.a.v. het succesvolle IPM-kennissessie bij Waterschap Aa en Maas van 15 februari jl. organiseert PPS Netwerk Nederland op 8 juni 2017 (14.00-17.00) bij Provincie Utrecht (Restaurant Provincie Utrecht) een tweede kennissessie voor decentrale overheden (waterschappen, gemeenten, provincies) die ingaat op de professionalisering van het projectmanagement. De hoofvragen hierbij zijn:

- Hoe via IPM kleinere projecten efficiënt bundelen tot clusters en programma's?
- Hoe zorgen zachte vaardigheden voor harde resultaten en hoe ontwikkel ik deze?

Praat mee op 8 juni en meld u tijdig aan. Heeft u vragen over de bijeenkomst of de samenwerking van Balance met PPS netwerk? Neem dan contact op met Rob Jongkind of Saskia Vuurens.

 


Balance Traineeship voor nieuwe generatie projectmanagers

“Wat als je nog wilt rondkijken om brede ervaringen binnen projectmanagement op te doen?”

Op hogescholen en universiteiten is het seizoen van de open dagen weer volop gaande. Het is voor vele studenten dan de derde opleiding die ze zullen volgen. Maar wat als je die opleiding afrondt, binnen de fysieke leefomgeving aan de slag wil en nog niet precies weet wat je wil doen? Wat als je nog wil rondkijken om brede ervaringen binnen projectmanagement op te doen? Het Balance Traineeship biedt jou deze kans.

Balance trekt middels het traineeship een jonge generatie projectmanagers aan en zet deze na een periode van twee jaar in als junior consultant. Hiermee creëren we in de markt een evenwichtigere verdeling van junior- en senior consultants. Alle ins en outs van projectmangement in de fysieke leefomgeving worden tijdens een tweejarig opleidingstraject behandeld. Hiermee bekwaamt elke young professional zich in het managen van complexe projecten.

Evenals de scholen die tijdens de open dagen hun deuren even openzetten, zet ook Balance haar deuren open in het kader van het traineeship. Op 12 april wordt er een inhousedag in Amsterdam georganiseerd en op 20 april in Rotterdam. Ken jij een bijna-afstudeerder die het Balance Traineeship interessant zou vinden? Laat hem of haar zich dan hier gratis en vrijblijvend aanmelden voor de inhouse dagen. Voor meer informatie kijk op balancetraineeship.nl


Jong geleerd, oud gedaan

“Kringgesprek brengt structuur in presentatie”

Wat als de sleutelfunctionaris niet uit zijn woorden komt tijdens een interview? Jaap Peelen, Best Value adviseur en businessmanager Tender Support ondervond dit laatst bij een training die hij gaf. Ondanks de kennis en kunde van de man, vond hij het lastig zijn kwaliteiten onder woorden te brengen.

 

De oplossing bedacht Jaap tijdens het eten aan de keukentafel. Zijn kinderen brachten hem namelijk op goede ideeën toen zij enthousiast vertelden over het kringgesprek. Meer weten? Lees de hele column in Cobouw of vraag Jaap Peelen om toelichting. 


DEEL DEZE PAGINA