Actueel

Het laatste nieuws van Balance

Balance Traineeship voor nieuwe generatie projectmanagers

“Wat als je nog wilt rondkijken om brede ervaringen binnen projectmanagement op te doen?”

Op hogescholen en universiteiten is het seizoen van de open dagen weer volop gaande. Het is voor vele studenten dan de derde opleiding die ze zullen volgen. Maar wat als je die opleiding afrondt, binnen de fysieke leefomgeving aan de slag wil en nog niet precies weet wat je wil doen? Wat als je nog wil rondkijken om brede ervaringen binnen projectmanagement op te doen? Het Balance Traineeship biedt jou deze kans.

Balance trekt middels het traineeship een jonge generatie projectmanagers aan en zet deze na een periode van twee jaar in als junior consultant. Hiermee creëren we in de markt een evenwichtigere verdeling van junior- en senior consultants. Alle ins en outs van projectmangement in de fysieke leefomgeving worden tijdens een tweejarig opleidingstraject behandeld. Hiermee bekwaamt elke young professional zich in het managen van complexe projecten.

Evenals de scholen die tijdens de open dagen hun deuren even openzetten, zet ook Balance haar deuren open in het kader van het traineeship. Op 12 april wordt er een inhousedag in Amsterdam georganiseerd en op 20 april in Rotterdam. Ken jij een bijna-afstudeerder die het Balance Traineeship interessant zou vinden? Laat hem of haar zich dan hier gratis en vrijblijvend aanmelden voor de inhouse dagen. Voor meer informatie kijk op balancetraineeship.nl


Jong geleerd, oud gedaan

“Kringgesprek brengt structuur in presentatie”

Wat als de sleutelfunctionaris niet uit zijn woorden komt tijdens een interview? Jaap Peelen, Best Value adviseur en businessmanager Tender Support ondervond dit laatst bij een training die hij gaf. Ondanks de kennis en kunde van de man, vond hij het lastig zijn kwaliteiten onder woorden te brengen.

 

De oplossing bedacht Jaap tijdens het eten aan de keukentafel. Zijn kinderen brachten hem namelijk op goede ideeën toen zij enthousiast vertelden over het kringgesprek. Meer weten? Lees de hele column in Cobouw of vraag Jaap Peelen om toelichting. 


Bijeenkomst: “Projectsucces met een bloedneus”

“Een juiste balans tussen projectleiderschap en -structuur”

Op maandag 3 april 2017 organiseert de IPMA-NL Interessegroep Project Planning & Control op ons kantoor in Amsterdam het event: “Op weg naar projectsucces met een bloedneus”.

Van 2007 tot 2012 liep het 4.800 Megawatt Medupi power station project in Zuid-Afrika niet echt voorspoedig. Vanaf 2012 is dat echter omgeturnd tot een van de meest excellent gemanagede projecten in de wereld. Hiermee won het afgelopen jaar de IPMA World Project Excellence Gold Award. Het geheim? De juiste balans tussen projectleiderschap en projectstructuur.

Projectdirecteur Valerio Di Cecio komt persoonlijk toelichten hoe hij met zijn team tot dit succes is gekomen. Marco Buijnsters, business consultant Projectmanagement bij Balance en lead assessor van het IPMA-beoordelingsteam zal daarnaast toelichten waarom de aanpak van General Electric nu zo uniek en succesvol was.

Nieuwsgierig? Lees het volledige programma en meldt u snel aan.


Kennisbijeenkomst IPM druk bezocht

“IPM voor complexe projecten en hogere efficiëntie”

Op 15 februari vond een drukbezochte kennisbijeenkomst plaats over Integraal Projectmanagement (IPM) in Den Bosch. Deze was georganiseerd door Balance in samenwerking met het PPS-netwerk, Waterschap Brabantse Delta, Waterschap AA en Maas en Rijkwaterstaat. Ruim 40 vertegenwoordigers van met name gemeenten, provincies en waterschappen deelden hun ervaringen met het toepassen van IPM in hun projecten.

Het werd deze dag duidelijk dat het IPM-model binnen de Infrawereld door veel bedrijven wordt gehanteerd maar bij elk bedrijf op een andere manier. Daarom gingen de discussies niet over het wel of niet toepassen van IPM, maar hoe het toegepast kan worden. Rob Jongkind, Business Consultant bij Balance en één van de grondleggers van dit model gaf een toelichting op de ‘basics’ van het IPM-model. Het resulteerde al snel in het delen van praktijkervaringen. Zo werd er door andere aanwezigen verteld dat werkzaamheden gebundeld aanbesteden goed werkt om de uniformiteit en efficiëntie te verhogen. Tevens werd er aandacht besteed aan het werken in de keten, de ‘zachte’ kanten van IPM en ’IPM-light’ – een vorm waarin niet alle vijf de IPM-rollen worden vervuld.

Wil je meer informatie over deze bijeenkomst of over integraal projectmanagement neem dan contact op met Rob Jongkind.


Let's heat it up

“Iedereen is het erover eens: aardgas is passé!”

Het lijkt zo logisch: de innovatieve en snel groeiende markt voor duurzame energie zou een broedplaats voor jong talent moeten zijn. Projectconsultants Aimee Felix en Sven Ringelberg waren aanwezig op het Warmtecongres 2016 en schreven voor Cobouw een column over hun ervaringen en bevindingen.

Want ondanks dat er een hip programma was samengesteld met power pitches en speed dates ontbrak de jonge garde. Benieuwd naar hun oproep aan de warmtesector? Lees hier de column.

 


DEEL DEZE PAGINA