Actueel

Het laatste nieuws van Balance

Bijeenkomst: “Projectsucces met een bloedneus”

“Een juiste balans tussen projectleiderschap en -structuur”

Op maandag 3 april 2017 organiseert de IPMA-NL Interessegroep Project Planning & Control op ons kantoor in Amsterdam het event: “Op weg naar projectsucces met een bloedneus”.

Van 2007 tot 2012 liep het 4.800 Megawatt Medupi power station project in Zuid-Afrika niet echt voorspoedig. Vanaf 2012 is dat echter omgeturnd tot een van de meest excellent gemanagede projecten in de wereld. Hiermee won het afgelopen jaar de IPMA World Project Excellence Gold Award. Het geheim? De juiste balans tussen projectleiderschap en projectstructuur.

Projectdirecteur Valerio Di Cecio komt persoonlijk toelichten hoe hij met zijn team tot dit succes is gekomen. Marco Buijnsters, business consultant Projectmanagement bij Balance en lead assessor van het IPMA-beoordelingsteam zal daarnaast toelichten waarom de aanpak van General Electric nu zo uniek en succesvol was.

Nieuwsgierig? Lees het volledige programma en meldt u snel aan.


Kennisbijeenkomst IPM druk bezocht

“IPM voor complexe projecten en hogere efficiëntie”

Op 15 februari vond een drukbezochte kennisbijeenkomst plaats over Integraal Projectmanagement (IPM) in Den Bosch. Deze was georganiseerd door Balance in samenwerking met het PPS-netwerk, Waterschap Brabantse Delta, Waterschap AA en Maas en Rijkwaterstaat. Ruim 40 vertegenwoordigers van met name gemeenten, provincies en waterschappen deelden hun ervaringen met het toepassen van IPM in hun projecten.

Het werd deze dag duidelijk dat het IPM-model binnen de Infrawereld door veel bedrijven wordt gehanteerd maar bij elk bedrijf op een andere manier. Daarom gingen de discussies niet over het wel of niet toepassen van IPM, maar hoe het toegepast kan worden. Rob Jongkind, Business Consultant bij Balance en één van de grondleggers van dit model gaf een toelichting op de ‘basics’ van het IPM-model. Het resulteerde al snel in het delen van praktijkervaringen. Zo werd er door andere aanwezigen verteld dat werkzaamheden gebundeld aanbesteden goed werkt om de uniformiteit en efficiëntie te verhogen. Tevens werd er aandacht besteed aan het werken in de keten, de ‘zachte’ kanten van IPM en ’IPM-light’ – een vorm waarin niet alle vijf de IPM-rollen worden vervuld.

Wil je meer informatie over deze bijeenkomst of over integraal projectmanagement neem dan contact op met Rob Jongkind.


Let's heat it up

“Iedereen is het erover eens: aardgas is passé!”

Het lijkt zo logisch: de innovatieve en snel groeiende markt voor duurzame energie zou een broedplaats voor jong talent moeten zijn. Projectconsultants Aimee Felix en Sven Ringelberg waren aanwezig op het Warmtecongres 2016 en schreven voor Cobouw een column over hun ervaringen en bevindingen.

Want ondanks dat er een hip programma was samengesteld met power pitches en speed dates ontbrak de jonge garde. Benieuwd naar hun oproep aan de warmtesector? Lees hier de column.

 


Publicatie: Complexiteit van circulaire projecten

“Circulair ondernemen moet onderdeel van de bedrijfsvoering zijn.”

“Circulaire projecten zijn vaak uiterst complex”, stelt consultant Koen Raats in zijn column die hij recent schreef voor Cobouw. Ondanks dat circulaire projecten voldoende aandacht krijgen komen de projecten maar langzaam van de grond.

Benieuwd hoe u dan toch succesvol een circulair project kunt implementeren en daarmee de frustraties van burgers en professionals beperkt? Lees de column om de oorzaken en oplossingen te achterhalen.


Balance & energie: we kunnen er niet meer om heen. Het is nu van alledag en van iedereen. De energietransitie is een weg van veranderingen, keuzes maken en samenwerken tussen zowel burgers, bedrijven als overheid. Dit vraagt om een regierol, om creativiteit en daadkracht. En daar komen de consultants van Balance in beeld. Programma- en projectmanagement met een stevige inhoudelijke basis. 


Nederland in transitie: #vangaslos

“Hoe gaan we dan verwarmen en koken?”

Het grootste deel van de Nederlandse huizen en gebouwen is op dit moment aangesloten op het gasnet. Onze overheid heeft in samenspraak met Europa bepaald dat onze energievoorziening in 2050 volledig duurzaam moet zijn. Aardgas heeft ons veel gebracht maar is een fossiele brandstof en niet duurzaam, Voor een klimaatneutraal Nederland moeten we daarom nadenken over andere mogelijkheden.

Balance & energie

Ook Balance is druk bezig om samen met haar opdrachtgevers deze ambities vorm te geven. Als onafhankelijke partij denken we samen met alle betrokken partijen graag mee om deze torenhoge, maar ook noodzakelijke ambities te realiseren. Ons advies: stel het niet langer meer uit maar begin nu. Vertaal kansen in mogelijkheden en sluit oplossingen niet uit. We ondersteunen burgers, bedrijven en overheden in deze noodzakelijke verandering. Door inzicht te bieden in wat allemaal wel kan. Veranderen is een uitdaging, maar dat maakt het juist leuk.

We willen vooruit! 

Welke alternatieven zijn er voor aardgas? Hoe u zelf een bijdraagt kunt leveren om vooruit te gaan leest u op wonenzonderaardgas.nl. Een mooi initiatief waarmee bewustwording en noodzaak van onze duurzaamheidsambities duidelijk naar voren komen.


DEEL DEZE PAGINA