Actueel

Het laatste nieuws van Balance

De impact van nieuwe technologie op uw organisatie

"Wie zou er in deze zelfrijdende auto stappen?"

Vandaag de dag kunnen we als moderne mens niet meer om digitalisering, robotisering en kunstmatige intelligentie heen. Ze kunnen het leven zo aangenaam maken (en soms zo verstorend). Ook voor een organisatie. 

Balance organiseerde een Masterclass over de impact van nieuwe technologie. Techionista Vivianne Bendermacher nam ons met haar verfrissende blik mee in de impact van nieuwe technologie op leven en werken. Inclusief de aangename én minder aangename kanten – zoals privacy. Zakelijke e-mail checken via openbare wifi-netwerken bijvoorbeeld. Heeft u daar al afspraken met werknemers overgemaakt? 

Benieuwd naar het complete verhaal? In een interactieve PDF hebben we alle inzichten, trends en de risico’s op het gebied van technologie verzameld.


7 december: de interactieve praktijksessie 'RiskChallenger'

Wilt u plezier en interactie toevoegen aan uw risicosessies?

PPS Netwerk Nederland organiseert op 7 december (14.00-17.00, Hogeschool Utrecht) in samenwerking met Balance en Alliander een interactieve praktijksessie 'RiskChallenger'. Een praktijksessie speciaal voor asset-managers, projectmanagers en teamleiders van decentrale overheden, aannemers, ontwikkelaars en ingenieursbureaus in de infra-sector. Binnen deze sessie zullen we op een interactieve wijze (zonder Excel!) inzichtelijk maken hoe u risicomanagement efficiënter maakt en naar een hoger niveau tilt. Dus geen complexe tabellen, geen saaie, lange en weinig interactieve bijeenkomsten meer. Met de RiskChallenger kan namelijk elke deelnemer met zijn of haar smartphone een kwantitatieve mening vormen over een risico. 

Wilt u hier bij zijn? Dan kan dat. Er is beperkt plaats dus meld u snel aan.


Derde kennisbijeenkomst ‘toepassen IPM voor decentrale overheden’ een succes!

“Hoe ‘volwassen’ is uw projectorganisatie?”

Op 23 november vond een drukbezochte kennisbijeenkomst plaats over Integraal Projectmanagement (IPM) bij Waterschap Drents Overijsselse Delta in Zwolle. 

Na de succesvolle IPM-kennissessies bij Waterschap Aa en Maas van 15 februari en bij de Provincie Utrecht van 8 juni organiseerde Balance is samenwerking met het PPS Netwerk Nederland en waterschap Drents Overijsselse Delta een derde kennissessie voor decentrale overheden (waterschappen, gemeenten, provincies) over professionalisering van integraal projectmanagement. 

Ruim 30 vertegenwoordigers van waterschappen, provincie en gemeentes deelden op 23 november hun ervaringen met het toepassen van IPM in hun projecten. In navolging van de eerdere kennissessies werd deze dag duidelijk dat IPM voor decentrale overheden echt maatwerk is.

Jan Steller, Business Consultant bij Balance gaf een toelichting op de ‘basics’ van het IPM-model en nam de zaal mee in een zelftest ‘volwassenheid van uw projectorganisatie’. Jim van de Geer, afdelingshoofd Projectrealisatie bij Waterschap Drents Overijsselse Delta ging in op  professionalisering van zijn afdeling. 


Wil je meer informatie over deze bijeenkomst of over integraal projectmanagement neem dan contact op met Jan Steller of Saskia Vuurens.


30 november: Launch RiskChallenger

‘Conversation is key’ 

Op 30 november vindt de officiële launch plaats van RiskChallenger, dé app voor risicosessies. RiskChallenger is een eigentijdse app die risicomanagement-sessies interactiever maakt en efficiënter laat verlopen. Heineken en Alliander zijn enkele eerste bedrijven die meedraaiden in de pilot en de app nu in hun organisatie gebruiken. Hoog tijd dus om de app aan het grote publiek te laten zien. 

Om een goed beeld van de app te krijgen zal tijdens de launch een demo worden gegeven. Daarnaast zullen enkele gebruikerservaringen worden gedeeld en zal er voldoende ruimte zijn voor vragen. 

Er bij zijn?
Reistijd en dresscode worden overgeslagen, want de launch gaat online plaatsvinden middels een live webinar. Het webinar is voor iedereen toegankelijk. Meld u daarom aan en nodig gerust mensen uit voor wie het interessant kan zijn om kennis te maken met RiskChallenger. Nu al nieuwsgierig? Bezoek de website of mail naar info@riskchallenger.nl


16 november het Nationaal Warmte Congres

16 november is het Nationaal Warmte Congres waarbij Balance zal spreken over de verduurzaming van onze warmtevoorziening. Maar hoe gaat deze verduurzaming in zijn werk? Hoe komen we van het gas af? Hoe begin je hiermee en welke stappen moet je zetten? De focus zal liggen op het omzetten van ambitie naar realisatie. Verschillende sprekers van Balance zullen pitches geven met vervolgens een interactieve sessie.

Verschillende partijen, waaronder gemeentes, woningen en bedrijven, zullen zich buigen over de uitdaging om de warmtevoorzieningen te verduurzamen. Sander Berkhout zal vertellen over hoe Balance helpt om een ambitie te realiseren. Sven Ringelberg zal ons meenemen in de complexe wereld van de VvE en Steven Sturm zal spreken over de toepassing van de RiskChallenger app bij het warmtevraagstuk. Daarnaast zal Dieter de Vroomen vertellen hoe een gemeente of provincie aan deze ambitie kan beginnen. En tot slot zal Wilbert van der Vliet ons meenemen in de wereld van subsidies. 

Er bij zijn? Dat kan. Het evenement zal plaatsvinden op 16 november in de Philharmonie te Haarlem. Kaarten zijn beschikbaar en hier te bestellen met 20% relatiekorting.

 


DEEL DEZE PAGINA