Kenniscafé

Burgerraad: Goed idee of niet?

Over participatie in de Energietransitie op donderdag 20 mei 12 – 13 uur

De ruimtelijke impact van de energietransitie wordt steeds duidelijker. Tegelijk neemt weerstand onder inwoners tegen ingrijpende veranderingen in de omgeving toe. Evenals de roep om gehoord te worden en mee te beslissen. Bestuurders, beleidsmakers en andere experts staan voor een uitdaging. Hoe moeten zij de inwoner betrekken?

Het kenniscafé

Tijdens het kenniscafé op donderdag 20 mei van 12 tot 13 uur gaan we met elkaar in gesprek over participatie in de energietransitie. G1000 oprichter Harm van Dijk neemt ons mee in zijn visie op de mogelijkheden voor het burgerberaad. Daarna gaan we met elkaar in gesprek over kansen en uitdagingen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Benieuwd naar wat het burgerberaad kan betekenen of ben je misschien juist sceptisch? Je bent van harte uitgenodigd bij te dragen aan het gesprek. En wees er snel bij! Want de eerste 10 aanmeldingen ontvangen een lunchbox thuisbezorgd.

Verdieping

In oktober 2020 is de motie Mulder (CDA) door de Tweedekamer aangenomen om de mogelijkheden voor burgerfora te verkennen. Naar aanleiding hiervan heeft de commissie Brenninckmeijer 22 maart jl. hier de onderzoeksresultaten van gepresenteerd (Rijksoverheid). Conclusie, Burgerfora en Burgerberaden kunnen een belangrijke rol vervullen. Tevens heeft G1000 recent de Brouwer Vertrouwensprijs ontvangen als beloftevol initiatief dat de samenhang en onderling vertrouwen in de samenleving bevordert.

Meld je aan door jouw naam, e-mailadres en reden voor het bijwonen van het kenniscafé in te voeren

Heb je nog andere vragen? Neem dan gerust contact op met een van onze professionals.

licht

Filter per blog categorie

Alle blogs
Projectmanagement
Integrale projectbeheersing
Omgevingsmanagement

Centrale overheid
Contractmanagement
Assetmanagement
Gebiedsontwikkeling

Tendersupport
Energietransitie
Subsidies
Aannemerij

Energie
Decentrale overheid
Waterschappen
Private sector

Begin met typen en druk op enter om te zoeken