Blog

AAN HET WOORD: Jacobine Meijer

Jacobine Meijer werkt nu drieënhalf jaar voor Balance. In veel projecten past zij de procesversnellers toe. Deze negen versnellers heeft het team Energie & Ruimte de afgelopen periode ontwikkeld om een proces met gerichte aandacht in beweging te krijgen. Jacobine geeft onder andere workshops en deelt in deze rubriek haar ervaringen met de procesversnellers.

“De eerste keer dat ik een procesversneller gebruikte was tijdens een project voor de provincie Utrecht. Er moest een visiedocument worden opgesteld, maar de verschillende partijen konden het niet eens worden over wat er precies in het document moest komen. Om de impasse te doorbreken heeft collega Els Beukers de procesversneller ‘Kansensessie’ ingezet. Met de Kansensessie konden we op een doortastende wijze kennis samenbrengen en het onderlinge vertrouwen terugbrengen.”

“Procesversnellers kan je inzetten om een nieuwe invalshoek binnen je project te krijgen of om met een frisse blik naar een project of probleem te kijken. Mijn ervaring is dat door een van de procesversnellers in te zetten, het relatief weinig tijd kost om een proces of een project open te breken met de betrokken partijen. Ook in mijn huidige project voor de provincie Zuid-Holland gebruik ik verschillende procesversnellers. Deze zet ik zo in dat ze elkaar versterken. Hiermee worden samen met de stakeholders keuzes gemaakt voor de latere uitvoering van het project. Het is ideaal om op zo’n manier samen tot een breed gedragen advies te komen.”

Benieuwd of de procesversnellers ook voor u relevant zijn? Op de website is er een eigen pagina aan gewijd waar meer informatie te vinden is.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken