Blog

AAN HET WOORD: Diederik Bol

Ik werk nu zeven maanden als consultant bij Balance. Sinds 1 december 2016 versterk ik het RiskChallenger team. RiskChallenger is een op zichzelf staande start-up naast Balance en haar dochter Hudson. Het is een innovatie op het gebied van risicomanagement en begint al aardig in de smaak te vallen bij grote organisaties die met risicomanagement te maken krijgen.

Daarbij kun je denken aan organisaties binnen de food- en medische industrie, maar ook bijvoorbeeld energiebedrijven.
  
Mijn inzet bij RiskChallenger is zeer breed. Het varieert van sales, support tot releasemanagement. Het ultieme doel is van de start-up een scale-up maken! Althans, dit is nooit zo beschreven of besproken binnen het team, maar die mogen we onszelf best stellen (vind ik). Een doel bereiken gaat gepaard met de nodige uitdagingen. Het team ondersteunen op alle facetten van het bedrijf en bijsturen waar nodig. Het oprichten van een start-up is al meteen de eerste hobbel, met alle juridische en administratieve zaken die eraan hangen. Daarna is eigenlijk alles een hobbel waar je van tevoren niet over nadenkt, zo gaat eigenlijk niks zoals je zou willen. Ondernemen is vooral geduld hebben en investeren in team effort.
Wat het juist zo leuk maakt, is dat je al deze hobbels tegenkomt. Belangrijker is nog hoe je de hobbels aanpakt en oplost. Een van de teamleden zegt altijd tegen mij: “Indien een probleem zich voordoet, stel dan niet de wat-vraag maar juist de wie-vraag ”. Dus niet: wat moet ik hiermee doen? Maar: wie kan ik het beste aanhaken die al de kennis en ervaring heeft? Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit je zeer goed kan helpen. Benader de persoon die je op dat moment zou kunnen helpen en vergeet daarnaast niet te genieten van het proces! Dus niet pas bij het uiteindelijke doel, maar juist tijdens de weg er naartoe.
  
Het leukste aan de opdracht is en blijft het dynamische aspect. Bij een start-up lijkt geen dag op de vorige! Die afwisseling is waar ik elke dag naar uit kijk. Na 7 maanden werkzaam te zijn binnen dit team kan ik oprecht zeggen dat Balance een mooi en gezond bedrijf is en dat we met het RiskChallenger nu al mooie successen hebben geboekt en er hopelijk nog vele volgen!

juli 2017

Begin met typen en druk op enter om te zoeken